« 1 ... 33 34 35 36 37 38 39 »

Kirje korjaamolle: Säännöt on tehty rikottaviksi

Yksisuuntaisuus ei koske kaksi- ja kolmipyöräisiä kulkuneuvoja.

Monitoimitikkaiden rakenteissa puutteita

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) testautti monitoimitikkaiden turvallisuutta Lahden ammattikorkeakoulussa. Testien perusteella kolmessa tuotteessa viidestä havaittiin rakenteellisia puutteita. Yhden tikkaan puutteet olivat niin vakavia, että Tukes velvoitti toiminnanharjoittajaa keräämään tikkaat takaisin kuluttajilta. Vain yksi testattu tikas täytti vaatimukset tutkituilta osin.

Stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaan työpaikalla on saatavilla sähköiset oppaat

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto on julkaissut Terveellinen työ – stressi hallinnassa -kampanjan osana stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa käsittelevän sähköisen oppaansa.

Yhteisöllisyyttä ja talkoohenkeä

Vesa-Matti Puro ei tunnusta väriä, mutta myöntää olevansa aatteen mies. Kun näytti siltä, että aurinkosähkövoimaloiden rakentaminen ei vireässä pursiseurassa eikä ministeriöissä saanut tuulta alleen, hän päätti itse puhaltaa ja ryhtyi toimeen. Puro organisoi aurinkovoiman yhteishankinnan ja opetteli järjestelmän rakentamisen.

Työturvallisuutta kunnossapidon hiontatöihin

Kunnossapidon huolto- ja korjauskoneistuksissa käytetään satunnaisesti, mutta yleisesti käsin hiontaa sorvilla laakeri- ja tiivistekaulojen viimeistelyyn. Nyt on kehitetty kevyt ja helppokäyttöinen hiontalaite, joka poistaa käsinhiontatarpeen.

Värillä on väliä

Huollettavan laitteen tai laitteiston vaarattomuus on varmistettava ennen huoltotoimenpiteiden aloittamista. Uusi ohjeistus ja siihen liittyvä ohjelmistoratkaisu ohjaavat systemaattiseen menettelyyn. Teksti: Martti Hakonen, kuvat PSK ja Profox Companies Oy

Digitaalisuus turvaa hydraulisen koneen liikkeet

Digitalisoitua hydrauliikkaa valjastetaan Tampereella nosturipuomin aivoiksi. Norrhydron kehittämä sopeutuva ohjauselin perustuu yrityksen omiin ohjausventtiiliratkaisuihin.