« 1 ... 79 80 81 82 83 84 85 ... 103 »

21.1.2016 | Alan Uutiset

Tekesin EVE-ohjelma loi pohjaa sähköisen liikenteen miljardibisnekselle

Tekesin vuonna 2011 käynnistämä sähköisiin ajoneuvojärjestelmiin keskittynyt EVE-ohjelma on vaikuttanut poikkeuksellisella tavalla sähköisen liikenteen infrastruktuurin kehittymiseen Suomessa. Viisivuotinen ohjelma päättyi vuoden 2015 lopussa.

10.12.2015 | Alan Uutiset

Oliotalolle voitto: Yritys sai Munich Cleantech Innovation Award 2015 -palkinnon

Oliotalo on saanut tunnustusta työlleen, kun se valittiin 9.ssä Munich Cleantech Conferenssissa 37 eurooppalaisen yrityksen joukosta vuoden Cleantech Innovation Awardin voittajaksi.

9.12.2015 | Alan Uutiset

Delete allekirjoitti sopimuksen metsäteollisuuskonserni Metsä Groupin kanssa

Pohjoismaissa toimiva ympäristöpalveluyritys Delete on allekirjoittanut sopimuksen prosessipuhdistuksista metsäteollisuuskonserni Metsä Groupin kanssa. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus kattaa kaikki Metsä Groupin yhtiöt. Aiempi yhtiöiden välinen yhteistyö laajenee ja käynnistyi ensimmäisenä 1.12.2015 Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Fibren Äänekosken sellutehtaalla, jonne Delete on perustanut uuden yksikön palvelemaan alueen tarpeita.

9.12.2015 | Alan Uutiset

Vantaan Energia tekee jätteestä pienin päästöin edullista energiaa

Vantaan jätevoimalan ensimmäinen käyttövuosi on ollut menestys. Tuotantoennusteet on ylitetty, kun taas päästörajat ovat alittuneet kirkkaasti. Vantaan Energian käyttöpäällikkö Kalle Patomeri tarkastelee jätevoimalan alkutaivalta tyytyväisin mielin.

9.12.2015 | Alan Uutiset

Hämeen ammattikorkeakoulun ohutlevykeskuksen materiaalitestaus laajeni Brasiliaan

Ohutlevykeskuksen yhteistyö brasilialaisen Feevalen yliopiston kanssa syvenee. Neuvottelut korroosiotutkimukseen ja ulkotestaukseen liittyen aloitettiin noin vuosi sitten. Silloin sovittiin ulkotestikentän perustamisesta Feevaleen.

9.12.2015 | Alan Uutiset

Suomen ABB varustaa maailman kehittyneimmän jäänmurtajan sähköistyksen, automaation ja ruoripotkurijärjestelmän

Suomen ABB toimittaa sähköistyksen, integroidun automaatiojärjestelmän, neljä Azipod® -ruoripotkurikäyttöjärjestelmää sekä turboahtimet tekniikaltaan maailman kehittyneimpään jäänmurtajaan. Satamajäänmurtaja on suomalaisen Aker Arcticin kehittämä täysin uusi aluskonsepti ja suunniteltu ankariin satamien jääolosuhteisiin ja erittäin paksuun ahtojäähän. Alus rakennetaan Viipurin telakalla Venäjällä.

9.12.2015 | Alan Uutiset

OC-System Oy investoi tuotannon nopeuteen ja tekee reippaan kilpailukykyloikan

Modulaarisia tila- ja seinäratkaisuja tehtaisiin ja työympäristöihin valmistava OC-System Oy on investoinut automaattiseen jauhemaalauslinjaan. Investoinnin arvo on yli 900 000 euroa, joka on lähes neljäsosa Joroisessa toimivan yrityksen nykyisestä liikevaihdosta. Tasaisen kasvun vuosia elänyt yritys odottaa jatkossa noin 20 prosentin vuosittaista kasvua – tehostunut tuotanto on huomionarvoinen kilpailuetu kansainvälisillä markkinoilla.