« 1 ... 78 79 80 81 82 83 84 »

22.8.2014 | Alan Uutiset

ABB luopuu Full Service -liiketoiminnasta

Yritysmyynti linjassa ABB:n sitoutumiseen jatkuvaan portfolio-optimointiin. ABB on myynyt viimeisten 11 kuukauden aikana viisi liiketoimintaa, joiden arvo on noin miljardi US dollaria ja joiden synergia on vähäinen.

14.8.2014 | Alan Uutiset

TVO uusii pääkiertopumput yli 30 vuoden käytön jälkeen

TVO jatkaa käynnissä olevien laitosyksiköiden jo pitkään jatkunutta modernisointityötä. Heinäkuussa solmittu sopimus Westinghouse Electric Swedenin (WSE) kanssa kattaa Olkiluoto 1:n ja 2:n pääkiertopumppujen uusinnan. Sopimus sisältää 12 pääkiertopumppua ja sen arvo on yli 40 miljoonaa euroa.

13.8.2014 | Alan Uutiset

Koverharin terästehtaan purkutyöt käynnistyvät

FNsteel Oy Ab:n ajauduttua konkurssiin vuonna 2012 jäi Hangossa sijaitseva Koverharin terästehdas tyhjilleen. Toiminnallista jatkajaa tuotantolaitokselle ei FNsteel Oy Ab:n konkurssipesän aktiivisista toimista huolimatta löytynyt. Delete-konserniin kuuluva Delete Kierrätys- ja Purkupalvelut Oy on 1.8.2014 allekirjoitetulla sopimuksella ostanut tehtaan purettavaksi. Tarvittavat viranomaisluvat on saatu ja työt käynnistyvät alueen siivouksella syksyn 2014 aikana.

4.6.2014 | Alan Uutiset

Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtuma kiinnosti

Oulussa keskiviikkona ja torstaina pidetty Pohjoinen Teollisuus 2014 -tapahtumakokonaisuus onnistui hyvin. Tapahtumassa vieraili lähes neljätuhatta teollisuuden päättäjää, asiantuntijaa ja ammattilaista.

4.6.2014 | Alan Uutiset

Sytronix -tuoteperheellä energiatehokkuutta hydrauliikkaan

Bosch Rexroth Sytronix–tuoteperheellä perinteistä venttiiliohjattua järjestelmää voidaan ohjata energiatehokkaasti invertterikäyttöisellä pumpulla. Kantavana ajatuksena on pyörittää sähkömoottoria ainoastaan sen verran kuin hydraulijärjestelmä vaatii. Sähkömoottorin pyörimisnopeutta optimoimalla säästetään energiaa.  Järjestelmällä on päästy jopa 91 % säästöihin energian kulutuksessa.

4.6.2014 | Alan Uutiset

Konecranes-työstökonehuolto 3nine öljysumuerottimien toimittajaksi

Suomen Konecranes-työstökonehuolto tarjoaa jatkossa työstökoneasiakkailleen 3nine öljysumuerottimia. Konecranes on tehnyt sopimuksen ruotsalaisen öljysumuerottimia valmistavan 3nine AB:n kanssa. Käytetyn tekniikan avulla saavutetaan 99,97 % puhdistusteho alhaisilla elinkaarikustannuksilla. Samalla koneistajille luodaan aiempaa terveellisempi ja turvallisempi työympäristö. Konecranes toimii 3nine-tuotteiden toimittajana Suomessa ja vastaa myös tuotteiden asennuksesta, varaosista ja huoltotuesta.

4.6.2014 | Alan Uutiset

Okulaari ja Citius Imaging yhteistyöhön teknisissä suurnopeustähystyksissä

Okulaari ja suomalainen suurnopeuskameroiden asiantuntija Citius Imaging tarjoavat jatkossa yhdessä ratkaisuja erityisesti vaativissa teollisuus- ja tuotekehityssovelluksissa, joissa laadukkaan kuvamateriaalin tuottaminen kohteesta edellyttää sekä ammattitason endoskopian että suurnopeuskamerakuvauksen hyödyntämistä. Tähystyskohteina voivat olla esimerkiksi koneiden ja laitteiden toiminta, niiden sisällä tapahtuva liike tai muut ilmiöt ja muutokset.