https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 1/2014

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 1/2014

Laite- ja korjaustekniikat

Langattomuus avaa uusia mahdollisuuksia

Langaton tiedonsiirto on tätä päivää myös teollisuudessa. On kuitenkin kohteita, joissa sen käyttöön siirrytään varovasti. Automaatioalan laitetoimittajat ja käyttökokemuksia hankkineet tuotantolaitokset kertovat kokemuksistaan.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Tehokkaampaan työympäristöön Valvomo kehitettävä käyttäjän ehdoilla

Käyttäjäkeskeiselle valvomolle on helppo luetella ominaisuuksia: tilannetietoutta ja päätöksen tekoa tukeva, toimintavaatimukset täyttävä, eri käyttäjät ja työtehtävät huomioiva, ergonominen sekä tulevaisuuteen mukautuva. Onnistunut toteutus varmistaa tehokkaan ja virheettömän toiminnan.

Laite- ja korjaustekniikat

Uusi standardi muuttaa sähköjakokeskusten valmistusta

Jakokeskusten valmistukseen liittyvää standardia IEC 61439 ollaan uusimassa. Se astuu voimaan kuluvan vuoden marraskuussa ilman siirtymäaikaa. Kannattaa varmistaa, että menossa olevat hankinnat täyttävät uudet vaatimukset.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Käyttöautomaatio energiatehokkaaksi

Halpa ostaa kallis käyttää vai kokonaisedullinen ratkaisu? Energiatehokkaat ratkaisut pienentävät investointien elinkaarikustannuksia. Löytyykö muutokseen riittäviä perusteita?

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Viisaat sovellukset tehostavat prosessia

Väitöstutkimuksessa on kehitetty menetelmiä prosessien säätöön muuttuvissa olosuhteissa, laitteiden vikaantumisen tunnistamiseen aikaisessa vaiheessa. Käyttökelpoisen tietoa prosessin toiminnasta tuotetaan myös johtamista varten.

Laite- ja korjaustekniikat

Väri kertoo öljyn kunnon heikkenemisen

Monet eri kemialliset ja fysikaaliset tekijät vaikuttavat öljyn laatuun ja sen suorituskykyyn käyttötarkoituksessaan. Värin muutos on hyvä indikaattori sille, että ominaisuudet ovat muuttuneet ja tilanteen tarkempi analysointi on ajankohtaista.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Kuinka pidät voiteluöljyt puhtaina?

Suomalainen sananlasku ”puhtaus on puoli ruokaa” soveltuu erinomaisesti myös öljyjärjestelmiin. Sanonnan merkitys on, että kun pidät itsesi ja ruokasi puhtaana, saat ruuasta enemmän irti. Voitelu- ja hydrauliikkajärjestelmiin tämän soveltaisin siten, että kun pidät järjestelmän puhtaana, saat siitä enemmän irti.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Rasvat ruotuun ja putket pysyvät puhtaina

Liiallinen rasva ei ole pahaksi ainoastaan ihmisten terveydelle vaan myös vesilaitosten suonistolle eli vesihuoltoverkostoille. Vesilaitosyhdistyksen suorittaman kyselyn mukaan ongelmat ovat yleisiä. Niitä voidaan estää hyvillä toimintatavoilla.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Digitaalisuus parantaa asemien luotettavuutta

Täysin digitaaliset sähköasemat korvaavat kilometreittäin kuparikaapelia ja perinteisten sähköasemien laitteistoja ohjelmistopohjaisilla ratkaisuilla, jotka tukevat sähköjärjestelmien laaja-alaista yhteensopivuutta nyt ja erityisesti tulevaisuudessa.

Tutkimus ja koulutus

Uusi kirja yhdistää automaation kunnossapidon

Kunnossapidon oppikirja ”Kone- ja Prosessiautomaation kunnossapito” esittelee alan parhaita käytäntöjä. Siinä yhdistyy usean aikaisemman oppikirjan aihealueet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Alan Uutiset

Kunnossapidon osaajat kokoontuvat Helsinkiin

Toukokuun 5.–8. järjestetään Helsingin Messukeskuksessa kunnossapitoa ja omaisuuden hallintaa (Asset Management) käsittelevä EuroMaintenance 2014 kongressi- ja messutapahtuma. Se on yksi suurimmista Euroopassa koskaan järjestetyistä kunnossapitoalan tapahtumista.

Laite- ja korjaustekniikat

Kirje korjaamolle: Ilo palvella - edes myyntivaiheessa

Halpa hinta ei auta, jos muut osa-alueet eivät ole kunnossa.