https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 2/2024

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen Tutustu näköislehteen

Promaint 2/2024 | Näköislehti

16.5.2024 | Pääkirjoitus
Jaakko Tennilä päätoimittaja Promaint-lehti

Pohjoinen Teollisuus kokoontuu

Kirjoittelen tätä juttua Rovaniemellä. Lapin talvi on ollut vaihteleva. Alkutalvesta oli pitkä erittäin kylmä pakkasjakso, ja maaliskuussa tuli puolet talven lumista, mikä on kuulemma perimätiedon mukaan tavallista. Talven aikana saatiin myös ikäviä uutisia investointirintamalta. SSAB:n investointiohjelman seuraava kohde on Luulaja, ja Raahe jäi tässä kisassa kakkoseksi odottamaan seuraavaa vaihetta.  

16.5.2024 | Alan Vaikuttaja
Teksti: Vaula Aunola Kuvat: Miika Järvenpää

Teknologia täydentää perusosaamista

”Suunnitelmallisuus ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat kunnossapidossa tärkeimpiä seikkoja, oli kyse sitten omasta tai ulkoistetusta toiminnasta,” Kalevi Rantala toteaa.

16.5.2024 | Suunnittelu
Teksti: Laatupäällikkö Katri Ekholm, Helen

Putkistosuunnittelu – näin se onnistuu

Putkiston valmistuksen aikataulussa ja budjetissa pysymisen avaintekijä on onnistunut suunnittelu. 

16.5.2024 | Tekoäly & Kunnossapito, Osa 1
Teksti: Hannu Niittymaa, Solutions Engineer, IBM Sustainability Software kuvat: SHUTTERSTOCK

Tekoäly kunnossapidon tehostajana

Promaint-lehdessä julkaistavassa kolmen artikkelin sarjassa pohditaan, miten tekoälyä hyödyntämällä voidaan tehostaa kunnossapitoa. Tässä ensimmäisessä kuvataan yleisesti tekoälyyn liittyviä käsitteitä ja asioita. Seuraavissa selvitetään yksityiskohtaisesti sen hyödyntämistä kunnossapidossa.

16.5.2024 | Pohjoinen Teollisuus
Teksti: Vaula Aunola, lähDE: EXpomark ja promaint arkistoT

Voimaa pohjoisesta - tavataan Oulussa

Pohjoinen Teollisuus -suurtapahtuma järjestetään jälleen Ouluhallissa toukokuussa.  Näytteilleasettajapaikat myytiin loppuun jo maaliskuussa. Paikalle odotetaan tuhansia kävijöitä. Ouluun on kokoonnuttu jo vuodesta 1990.

16.5.2024 | Tutkimus
Teksti: Tutkijatohtori Khadijeh Momeni, Tampereen Yliopisto Ja Professori Miia Martinsuo, Turun Yliopisto

Ohjelmistotoimittajat siltana pk-yritysten muutoksessa

Pienet ja keskisuuret tuotantoyritykset ovat suurten yritysten vanavedessä laajentamassa tarjoomaansa tuotteista palveluihin.

16.5.2024 | Työturvallisuus
Teksti: Jukka Koistinen, Toiminnanjohtaja, Psk Standardisointi Ja Antti Karhukivi Safety Manager & Data Protection Officer, Etteplan Kuvituskuva: Shutterstock

Uusi standardi vahvistaa työturvallisuuden osaamista

Työturvallisuuden peruskoulutuksen standardi ohjaa yhdenmukaisiin työturvallisuuden perustietoihin. PSK 6803 määrittää vähimmäisvaatimukset.

16.5.2024 | Vieraskynä
Kari Komonen

Standardointi – välttämätön paha vai turhake…

"Meidän jokapäiväinen elämämme perustuu standardeihin, vaikka emme ole sitä huomanneet. Sisältövaroitus: tämä on standardisoinnin epävirallinen myyntipuheenvuoro."

16.5.2024 | Promaint Ry
Teksti: Vaula Aunola Kuva: Jefune Gimbel

Uutta suuntaa

"Yhdistys voi toiminnallaan tukea suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä", Promaint ry:n uusi toiminnanjohtaja Timo Lehtinen toteaa. "Yhdessä toimimalla kasvatamme sekä omaa että yrityksiemme pääomaa." 

16.5.2024 | Promaint Ry
Teksti: Jaakko Tennilä

Pohjolan kunnossapitoyhdistykset koolla

Underhåll 2024 messut Göteborgissa. SVUH jakaa messujen aikana useita kunnossapitoon liittyviä palkintoja. Kuvassa luovutetaan messujen aikana järjestetyn osaamiskilpailun palkinnot. Asetelma oli nuoret vastaan konkarit – nuoret voittivat. Kuva: Karin Hallinder SVUH

16.5.2024 | Lyhyesti

EP-patentit Nokia teki yli 1000 hakemusta

Euroopan patenttivirasto (EPO) on julkaissut vuoden 2023 ”European Patent Index”-tilastotiedot. Viime vuonna suomalaiset yritykset tekivät yhteensä 2 336 EP-patenttihakemusta, ja niiden määrä kasvoi 9,2 prosenttia edellisestä vuodesta. Vuosi 2023 oli jo neljäs peräkkäinen vuosi, jolloin hakemusten määrä lisääntyi. Ennen vuotta 2020 hakemusten määrä oli laskenut monta vuotta peräkkäin.

16.5.2024 | Lyhyesti

Konepajoille suunnattua ympäristömittareiden laskuria käytetään ahkerasti

Savon koulutuskuntayhtymä ja Savonia-ammattikorkeakoulu laativat konepajoille suunnatun työkalun hiilijalanjäljen ja muiden ympäristömittareiden laskentaan. Työkalu suunniteltiin yhteistyössä alan päämiesyritysten Ponsse Oyj:n ja ANDRITZ Warkaus Worksin kanssa. Työkalua pilotoitiin niiden useissa alihankkijayrityksissä.

16.5.2024 | Lyhyesti

Suomen puolijohdeala kasvaa vauhdilla

Suomessa puolijohdealalla toimi vuonna 2022 noin 90 yritystä, jotka työllistivät yhteensä noin 7 000 ihmistä. Yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli noin 1,6 miljardia euroa. Nokia ja Microsoft eivät ole mukana työllisyys- ja liikevaihtoluvuissa.