https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 4/2023

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 4/2023

30.11.2023 | PÄÄKIRJOITUS
Jaakko Tennilä, päätoimittaja Promaint-lehti

Ennustavaa kunnossapitoa

Kunnossapitäjät ovat jo pitkään seuranneet asennetun laitekannan toimintaa eri- laisilla mittauksilla ja analyyseillä. Tavoitteena on tunnistaa poikkeukselliset ilmiöt ja saada vikaantuva kohde poistettua prosessista ennen tuotantohäiriötä.

30.11.2023 | ALAN VAIKUTTAJA
Teksti: Vaula Aunola Kuvat: Jefunne Gimpel

Tutkijasta tekijäksi

”Haastaisin kaikki kunnossapidon parissa työskentelevät miettimään, minkälaisia mahdollisuuksia nousee siitä, kun yhdistetään erilaisia osaamisalueita,” Salla Marttonen-Arola sanoo.

30.11.2023 | ENERGIAMURROS
Teksti: Johanna Sula, Suomen Tuulivoimayhdistys Ry Kuvat: Tuulia Energy Oy, Janne Körkkö

Tuulivoima tuo työtä

Tuulivoima tarjoaa työtä jo tuhansille suomalaisille. Niin suunnittelun, rakentamisen kuin tuotannonkin vaiheissa käytetään paljon kotimaista osaamista. Tuulivoimaloiden huolto tehdään isolta osin työssäkäyntialueelta käsin.

30.11.2023 | OMAISUUDENHALLINTA
Teksti: Fingridin Yksikön Päällikkö Kimmo Muttonen, Kunnonhallintapäällikkö Jukka Kotisaari, Erikoisasiantuntija Sampo Turunen (Toisiojärjestelmät) Ja Vanhempi Asiantuntija Tuomas Laitinen (Verkon Elinkaarenhallinta) Kuvat: Fingrid

Merkittävää tehokkuutta

Fingridillä on tehty laajoja muutoksia sähköverkkojen kunnossapidon käytäntöihin uusien työkalujen avulla viime vuosina.

30.11.2023 | MARKKINAT
Teksti: Janne-pekka Karttunen, Jaakko Tennilä Kuva: Shutterstock

Ennakoivan kunnossapidon kasvavat markkinat

Markkinat tulevat kasvamaan lähivuosina merkittävästi useiden lähteiden mukaan. Siirtymä avaa uusia ovia kaikille alan toimijoille ja tuo samalla mukanaan monia kysymyksiä.

30.11.2023 | KOULUTUS
Teksti: Lehtori Di Jaakko Etto, Tuntiopettaja Insinööri (Amk) Mika Majuri, Asiantuntija Di Jani Sipola Kuvat: Lapin Amk

Kunnossapidon opetusta uudistettiin Lapin AMK:ssa

Kaksivuotisen Kutomo- hankkeen tavoitteena oli tuotantolaitosten kunnossapidon moduulien kehittäminen osaksi Lapin ammattikorkeakoulun insinöörikoulutusta.

30.11.2023 | NYKYAIKAISTA ÖLJYJEN KUNNOSSAPITOA, OSA 2
Teksti: Teknologiapäällikkö Arto Laamanen, Hydac Kuvat: Hydac

Paluusuodatin ei ole enää vain paluusuodatin – Ilma pois öljystä

Hydraulijärjestelmän luotettavan toiminnan yhtenä olennaisena tekijänä on oikeanlainen suodatus. Usein ratkaisuna on asentaa paluulinjaan suodatin, joka kerää paluuvirtauksesta likapartikkelit pois. Nykyaikainen paluusuodatin on kuitenkin paljon muutakin kuin vain suodatin.

30.11.2023 | VIRTUAALITODELLISUUS
Teksti ja Kuvat: Kone

Laajennetusta todellisuudesta tehoa huoltoliiketoimintaan

Hanna Heinonen on tutkinut miten virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus palvelevat teollisuusyrityksiä. Laajennettu todellisuus on toimiva uusi jakelukanava huolto-ohjeille ja tehostaa teollisuusyritysten tuotekehitysprosessia -%< huoltoliiketoimintaa.

30.11.2023 | ENERGIATEHOKKUUS
Teksti: Sirpa Mustonen

Plussaa yrityksen energiatehokkuustyöhön: ETJ+

Motivan koordinoimaan energiatehokkuuden johtamiseen liittyvässä hankkeessa saatiin hyviä tuloksia. Kaikkiaan hankkeeseen osallistui 11 eri toimialojen yritystä.

30.11.2023 | MONIMUOTOISUUS
Teksti: Vaula Aunola Kuvat: Upm, Sanna Sihvolan Kotialbumi

Meidän kaikkien oikeus

Jokaisella meistä on oikeus oman näköiseen elämään. Sanna Sihvola kannustaa tekemään valintoja myös uran suhteen pelkäämättä sitä, mitä muut sanovat.

30.11.2023 | PROMAINT RY
Jaakko Tennilä

Opinnäyte- ja yritysinnovaatiopalkintojen voittajat valittiin

Teknologia 23 messujen yhteydessä 7.11.2023 jaettiin tämän vuoden opinnäyte- ja yritysinnovaatiopalkinnot. Palkintoraha kilpailuun tulee Suomen Messusäätiöltä ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry:ltä.

30.11.2023 | UUTISET

Simulaattoreilla lisää kiinnostavuutta prosessialan koulutukseen

Kemianteollisuus ry:n johtava asiantuntija Anni Siltanen toteaa, että siirtyminen fossiilittomaan yhteiskuntaan kaipaa osaajia toteutuakseen Suomessa ja muuallakin.

30.11.2023 | UUTISET

Siltojen korjausvelka kasvaa

Valtion omistamista 15 000 maantiesillasta huonokuntoisiksi luokiteltiin vuonna 2015 noin 600. Vuonna 2022 lukema oli jo lähes 800. Vastaavasti hyvässä kunnossa olevien maantiesiltojen lukumäärä on pudonnut samalla ajanjaksolla reippaasti.

30.11.2023 | UUTISET

Teknologia 23 teki ennätyksiä

Pohjoismaiden johtava teollisuustapahtuma Teknologia 23 esitteli uusimmat älykkään ja kestävän teollisuuden teknologiat Helsingin Messukeskuksessa 7.–9.11. Tapahtuma kasvoi edelliskerrasta kaikilla mittareilla. Kaikkiaan Messukeskuksessa vieraili kolmen päivän aikana 12 216 alan ammattilaista ja päättäjää. Osastoilla esittäytyi 400 näytteilleasettajaa, ja laaja ohjelma sisälsi yli 170 puheenvuoroa ja keskustelua.

30.11.2023 | UUTISET

HSY sijoittui ensikertalaisena hyvin Operations Challenge -kisassa

Lokakuussa järjestetty WEFTEC (the Water Environment Federation's Technical Exhibition and Conference) on Pohjois-Amerikan suurin vesialan konferenssi, johon osallistuvat alan ammattilaiset ympäri maailmaa. Tapahtumassa järjestettiin myös Operations Challenge –kisa., johon HSY osallistui nyt ensimmäistä kertaa.

30.11.2023 | UUTISET

Monikielisten työyhteisöjen osuus on merkittävä

Työvoimapula on heikentyneen taloussuhdanteen myötä helpottunut useimmilla aloilla. Muutamaa alaa lukuun ottamatta myös kansainvälistä työvoimaa työllistävien työnantajien osuus on pienentynyt, mutta samalla työskentely englanniksi onnistuu paremmin yhä useammalla alalla.

30.11.2023 | UUTISET

Teknologiateollisuus: Tekoälyn mahdollisuuksiin on tartuttava nyt

Teknologiateollisuus ry investoi kymmenen miljoonaa euroa tekoälyn hyödyntämisen vauhdittamiseen Suomessa. Lisäksi Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö lahjoittaa 3,2 miljoonaa Aalto-yliopiston uuden tekoälytutkimuksen keskuksen perustamiseen.