https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 3/2014

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 3/2014

Tutkimus ja koulutus

Yritysosto voi pilata menestyjän

Suomalaisen teollisuuden muutosta 90 -luvulta 2010 luvulle seurannut pitkittäistutkimus paljastaa, että uudet ”muoti-ismit” ovat koko ajan lyhytikäisempiä. Toinen havainto on, että menestyvän yrityksen kannattava liiketoiminta voi päättyä omistajan vaihtumiseen.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Kiirunassa gigawatit kuriin

Kaivosjätti LKAB aikoo leikata energiankulutustaan viidenneksen vuoteen 2020 mennessä. Säästöhankkeen ytimenä toimii Suomen ABB:n kehittämä seurantajärjestelmä.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Oikea pumpputekniikka säästää vesipulassa

Veden niukkuus on joillakin maailman alueilla suurempi ongelma kuin toisilla. Kaikille prosessitoiminnoille on kuitenkin hyötyä siitä, että veden käsittelystä aiheutuvat kustannukset pienenevät valmisteltaessa vettä prosessin käyttöön, uudelleenkäsiteltäessä vettä prosessin jatkokäyttöön sekä käsiteltäessä jätevettä.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Perusasiat on saatava kuntoon

– Olen huolestunut käytettävyyteen olennaisesti vaikuttavien perusasioiden hoitamisesta Suomen prosessiteollisuudessa. Tekijöiden ja päättäjien tulee löytää yhteisesti seurattavat tunnusluvut tekemiselle ja käyttövarmuuden todentamiselle, muistuttaa avainasiakaspäällikkö Jani Markkanen SKF:ltä.

Laite- ja korjaustekniikat

Pakkausyrityksellä ovat trukkiasiatkin paketissa

Valkeakoskelainen Adara Pakkaus Oy on pakkausalan nouseva tähti, joka tekee niin kuin opettaakin: yrityksen toimintaidea on tarjota asiakkailleen kaikki pakkausketjun toiminnot palveluina. Niinpä se hankkii myös itse tukipalvelunsa.

Laite- ja korjaustekniikat

3D-TULOSTUS palvelee jo kunnossapitoa

Kolmiulotteinen mallintaminen ja tulostaminen on jo laajasti käytössä prototyyppien valmistuksessa. Sitä voidaan soveltaa myös silloin, kun tarvitaan äkkiä hankalasti saatavia varaosia. Monessa tapauksessa korjauksen nopeutumisesta ja varaosavaraston pienenemisestä kertyy mittavat säästöt.

Tutkimus ja koulutus

Aurinko on ehtymätön voimavara

– Nyt on aurinkosähkön aika, Lappeenrannan teknillisen yliopiston aurinkotalouden professoriksi nimitetty Christian Breyer sanoo. Markkinat uusiutuvien energioiden varastointiin ovat juuri avautumassa. 

– Siinä on suomalaisille näytön paikka.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

IONINVAIHTO Pidetään suolanpoisto kunnossa

Suurin osa veden sisältämien suolojen poistosta teollisuudessa tehdään joko ioninvaihdolla tai käänteisosmoosilla. Kaksiosaisessa artikkelissa käydään läpi keskeisiä ennakkohuollon piiriin kuuluvia prosessinosia ja toimenpiteitä, joilla näiden teknologioiden käyttövarmuutta ja käsitellyn veden laatua voidaan parantaa.

Laite- ja korjaustekniikat

Siirtymäaika teräsrakenteiden CE-merkinnälle lähenee loppuaan

InspecUusi yleiseurooppalainen EN 1090 -standardisarja toi yhteiset pelisäännöt standardin piiriin kuuluville rakenteille ja tuotteille 1.1.2011. Pitkä, yli kolmen vuoden siirtymäaika on nyt päättymässä.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Käsimittalaitteet voivat estää vauriot

Hydraulijärjestelmien vianetsinnässä ja ennakkohuollossa tarvitaan asianmukaiset laitteet varmistamaan tarkat ja luotettavat mittaustulokset sekä vähentämään inhimillisen virheen mahdollisuutta. Nopeat painepiikit vaativat erikoisratkaisuja.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Viekö automaatio leivän?

Automaatio on kuin kunnossapito. Se tulee vastaan kaikkialla. Automaatiolla korvataan ihmisen tekemää työtä. Suomeenkin ollaan tekemässä täysautomaattisia metrojunia ja myös miehittämättömistä rahtilaivoista on visioitu teknisissä lehdissä.