https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 4/2018

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 4/2018

4.12.2018 | Pääkirjoutus
Jaakko Tennilä, toiminnanjohtaja, Kunnossapitoyhdistys Promaint ry

Korjausvelka haltuun

Parisen vuotta sitten kirjoitin Promaint-lehteen kunnossapitomarkkinoiden nykytilaa koskevan artikkelin ja uhkasin samalla, että käynnistämme selvityksen aiheesta. Nyt se on tehty. Selvityksen jälkeen alustavien tietojen lisäksi käteen jäi tukku avoimia ja tarkennettavia asioita. Selvityksessä ilmeneviä asioita käsittelemme tässä lehdessä lyhyesti, mutta tarkempaan informaatioon palaamme sitten, kun olemme saaneet tarkennettua muutamat tutkimukseen liittyvät luvut. 

4.12.2018 | Näkökulma
Tomi Niemi, Toimitusjohtaja, Expomark Oy

Tulokset tapahtumien keskiössä

Tänä vuonna tuli täyteen 30 vuotta siitä, kun Tehdaspalveluyhdistys ry – nykyinen Kunnossapitoyhdistys Promaint ry – perusti uuden messujärjestäjän, Expomark Oy:n, yhdessä Invalidiliitto ry:n kanssa.

4.12.2018 | Alan vaikuttaja
Teksti: Juha Peltonen // Kuvat: Timo Porthan

Suomessa on otollinen kulttuuri yhdessä kehittämiselle

– Suomi on raskaan prosessiteollisuuden ja konerakentamisen Piilaakso, Pauli Järvinen sanoo. Hänen mukaansa uusien teknologioiden kehittäminen yhdessä asiakkaiden, akateemisten laitosten ja lopputuotteillaan jopa samalla toimialalla kilpailevien yritysten kesken on Suomessa helpompaa kuin monessa muussa maassa.

4.12.2018 | Teknologia
Teksti: Jukka Nortio // Kuvat: Fluid Intelligence

Öljyjen kunnon etävalvonta parantaa koneiden käyttövarmuutta

Määräajoin tehtävät öljynvaihdot voidaan korvata öljyn kunnon reaaliaikaisella seurannalla, öljyn suorituskyvyn ylläpidolla ja vain tarvittaessa tehtävillä öljynvaihdoilla. Näin optimoidaan öljyn käyttöä, vähennetään jäteöljyn määrää ja parannetaan koneiden luotettavuutta kaikissa olosuhteissa.

4.12.2018 | Liiketoiminta
Teksti: Alpo Räinä // Kuva: Sami Kulju ja Juha Sarkkinen

Teollinen internet lisää kunnossapidon seksikkyyttä

Kunnossapitoyritykset vetävät väkeä kansainvälisten konsulttiorganisaatioiden ja teollisuuden kiintotähtien riveistä. Ilmiö kattaa kaikki tehtävät kesätyöpaikkoja ja oppisopimuspestejä myöten. Mitä on tapahtunut?

4.12.2018 | Logistiikka
Teksti: Markku Pervilä

Viinikkalan jättiterminaali nostaa Postin rahdit uudelle tasolle

Postille Vantaan Viinikkalaan noussut uusi rahtiterminaali sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä Helsinki-Vantaan lentokentän ja Vuosaaren sataman välimaastossa. Itse rakennus on älykäs, vaikka mitään huipputeknologiaa robotteineen ja tekoälyineen sinne ei ainakaan tässä vaiheessa ole tullut.

4.12.2018 | Tutkittua
Teksti: Sanna Nenonen ja Jouni Kivistö-Rahnasto – Tampereen teknillinen yliopisto

Teollisten palveluiden kehittäminen turvallisuuden näkökulmasta

Palveluiden kehittämishankkeissa tehdään jatkuvasti lukuisia päätöksiä palveluideoiden kannattavuudesta asiakastarpeisiin ja tarvittavista resursseista ja kyvykkyyksistä palvelun markkinointiin ja hinnoitteluun. Yksi olennainen huomioimista vaativa näkökulma on kehitettävien palveluiden turvallisuus. Mutta miten kattavasti turvallisuusasioita tarkastellaan palvelunkehityksen aikana? Jääkö turvallisuus muiden päätöksentekokriteerien jalkoihin?

4.12.2018 | Turvallisuus
Valmet & Kiwa Inspecta

”Tavoitteenamme on olla koko tämän teollisuudenalan kone­ turvallisuus osaamisen mittapuu”

Neljäkymmentä prosenttia kaikesta maailman paperista ja kartongista tuotetaan
Valmetin koneilla. Turvallisten, tehokkaiden ja käytettävyydeltään erinomaisten koneiden toimittaminen on Valmetille keskeinen arvo. Turvallisten koneiden suunnittelun osalta Valmetin Board and Paper Business -henkilöstön turvallisuuskoulutuksista vastaa Kiwa Inspecta.

4.12.2018 | Verkostot
Teksti: Miia Martinsuo ja Toni Luomaranta, Tampereen teknillinen yliopisto, Tuotantotalouden ja tietojohtamisen laboratorio

Liiketoiminnan uudistaminen 3D-tulostuksen innovaatioarvoverkostoissa

Ainetta lisäävä valmistus (additive manufacturing, 3D-tulostus) on ajankohtainen mahdollistaja tuotantotoiminnan kehittämisessä. Perinteisestä materiaalia poistavasta, muokkaavasta tai kokoonpanevasta valmistuksesta poiketen ainetta lisäävä valmistus perustuu digitaalisiin 3D-tuotemalleihin ja niitä hyödyntävään valmistusteknologiaan. 

4.12.2018 | Tapahtuma
Teksti ja kuvat: Jorma Järviö

Uutta alan tietoa sekä ajatusten ja keskustelun herättelyä

PSK Standardisointi ( psk-standardisointi.fi ) järjesti perinteisen Kevätseminaarin huhtikuussa Helsingin Pörssitalolla. Tarjolla oli kattava tietopaketti, jonka antia osallistujat voivat hyödyntää sekä omissa tehtävissään että PSK:n toimintaan osallistuessaan.

4.12.2018 | Liiketoiminta
Teksti: Mika Valkeejärvi, kunnossapitopäällikkö, Aurubis Finland Oy

Teollisuuden kunnossapitopalveluiden hankintaa verkostoissa

Pohjoismaiden ainoa kuparivalssaamo sijaitsee Porissa. Aurubis Finland Oy:n integroitu valimo ja 50-vuotias valssaamo valmistavat kuparilaattoja, -levyjä ja nauhoja noin 40 000 tonnia vuodessa. Erinomainen logistinen sijainti lähisatamien vieressä mahdollistavat kansainvälisen kaupan; viennin osuus on lähes 90 prosenttia. Yli 200 kuparialan ammattilaista takaavat laadukkaat kuparituotteet teollisuuden ja rakentamisen tarpeisiin.

4.12.2018 | Yritysesittely
Quant Finland & Sataservice yhdistyivät

Tuottavuuden tekijät palveluksessasi

Laatu, tehokkuus, ammattitaito ja rautainen asenne takaavat asiakkaalle parhaan lisäarvon.

4.12.2018 | Yritysesittely
Maintpartner Oy

TEOLLISUUDEN KUNNOSSAPIDON haasteet ja uudet konstit

Teollisuuden investoinnit ovat noususuhdanteessa lisääntyneet. Samaan aikaan monella laitoksella kehitetään aktiivisesti kunnossapitotoimintaa. Siitä haetaan lisää tehokkuutta ja vaikuttavuutta kohdentamalla huollot entistä paremmin. Digitaalisten ratkaisuiden osalta edelläkävijät hyödyntävät analytiikkaa jo laajalti kunnossapidon ja laitosten operoinnin tukena. Tarvittavan osaamisen ja resurssien pullonkaula ratkaistaan luontevimmin ulkopuolisten kumppanien avulla.

4.12.2018 | Yritysesittely
Teksti: Markku Pervilä // Kuvat: SKF

SKF myy teollisuudelle suorituskykyä – ei pelkkiä laakereita

Laakerijätti SKF:n liiketoiminnan kulmakivenä on tuottaa asiakkaille lisäarvoa optimoimalla pyörivien laitteiden toiminta ja parantaa raskaan teollisuuden käyttövarmuutta. Tämän tehtävän ytimessä on SKF:n yli sadan vuoden kokemus pyörivistä laitteista. 

4.12.2018 | Yritysesittely
Teksti: Markku Pervilä // Kuvat: KP-Servicepartner Oy

Tiedolla johtamisella ja tiimityöllä lisäarvoa teolliseen kunnossapitoon

Siilinjärveläinen perheyritys KP-ServicePartner on ohituskaistalla teollisuuden kunnossapidon liiketoimissaan. Yhtiön liiketoimintaan kuuluvat teollisuuden kunnossapito, älykkäät laitteet ja järjestelmät sekä teollisuusnosturit ja nostureiden elinkaaripalvelut.

4.12.2018 | Yritysesittely
Teksti: Promaint-lehti // Kuvat: Taneli Luhanko

Askalonilta elinkaaripalvelua teollisuuden suuriin ja pieniin tarpeisiin

Askalon Ab jatkaa kasvuaan ja keskittyy kestävään kehitykseen yhdessä asiakkaidensa kanssa. Uudet testausvälineet luovat uusia mahdollisuuksia palveluille ja kunnossapidolle. – Tavoitteenamme on löytää asiakkaan tarpeisiin parhaiten sopivat ratkaisut, Askalonin Suomen maajohtaja Risto Wallin kertoo.

4.12.2018 |
Teksti: Nina Garlo-Melkas // Kuvat: MLT Machine & Laser Technology Oy

Kunnonvalvonnan älykäs työnjako

Mittaavassa kunnonvalvonnassa on yleisesti tarjolla kahta eri vaihtoehtoa – suorita mittaukset ja valvonta omilla resursseilla tai osta ne palveluntuottajalta. Molemmissa on omat etunsa ja haasteensa, mutta on olemassa myös kolmas tapa pitää tehtaan rattaat jatkuvassa liikkeessä. MLT Machine & Laser Technology Oy:n Nivia -kunnonvalvontaratkaisu, joka on esimerkki teollisuusyrityksen ja palveluntuottajan välisestä yhteistyöstä parhaimmillaan.

4.12.2018 | Yritysesittely
SPM Instrument & Promaint

SPM Instrument – mittaavan kunnossapidon edelläkävijä

Mitä yhteistä on kaivos-, meri-, teräs-, paperi-, ja energiateollisuudella? Vastaus on pyörivät tuotantolaitteet. Pyörivät tuotantolaitteet ovat teollisuuden selkäranka ja tuotannon varmistamiseksi on välttämätöntä tietää näiden koneiden käyttökunto mahdollisimman tarkasti. SPM Instrument on jo 70-luvulta lähtien ollut mittaavan kunnossapidon edelläkävijä, keskittyen parantamaan pyörivien prosessilaitteiden tuotantovarmuutta.

4.12.2018 | Yritysesittely
Sulzer & Promaint

Sulzerilaisuus on: Suorituskykyä asiakkaillemme

Sulzer perustettiin 1834 ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Sveitsin Winterthurissa. Sulzerin erikoisosaamista ovat pumppausratkaisut, pyörivien laitteiden ylläpito- ja huoltopalvelut sekä erotus-, reaktio- ja sekoitusteknologia. Yhtiö on johtava toimittaja päämarkkinoillaan, jotka ovat öljy- ja kaasuteollisuus, voimantuotanto, veden käsittely, paperi- ja selluteollisuus sekä muu prosessiteollisuus. Palvelemme asiakkaitamme maailmanlaajuisen tuotanto-, myynti- ja huoltoverkostomme avulla yli 150 paikkakunnalla ja olemme vahvasti läsnä myös kasvavilla markkinoilla.