https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 4/2016

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 4/2016

Laite- ja korjaustekniikat

Lämpökameroista on moneksi

Metropolian Myyrmäen yksikössä suoritettiin kevätkauden kestänyt harjoitustyö, jossa kolme kolmannen vuosikurssin insinööriopiskelijaa tutustui markkinoilla oleviin lämpökameroihin ja niiden ominaisuuksiin. Käytössä oli koulun omia sekä mukaan lähteneiden yhteistyökumppaneiden laitteita.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Teollisuudelle jättikus­tannukset heikentyneen lämmönsiirron takia

Likaavat lämpövirrat ja helposti likaantuvat lämmönvaihtimet ovat monien teollisuuslaitosten harmina. Selvityksen mukaan Suomessa teollisuus menettää vuosittain jopa satoja miljoonia euroja heikentyneen lämmönsiirron vuoksi.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

UPM hakee tehoa digistä ja uusista teknologioista

Vielä muutama vuosi sitten metsäteollisuuden näkymät olivat heikot – puhuttiin jopa ”laskevan auringon alasta”. Nyt tilanne on ainakin UPM:n osalta valoisampi, ja metsäyhtiön kassavirta hiottu huippuunsa. Uutta tehoa teollisiin prosesseihin yritys hakee muun muassa digitalisaatiosta ja uusista tekoälyn sekä robotiikan sovelluksista.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Älykästä toiminnanohjausta teollisuuden tarpeisiin

Vincit Solutions on tuomassa markkinoille uuden suomalaisvoimin kehitetyn palvelujen-, kunnossapidon- ja materiaalihallinnan toiminnanohjaukseen kehitetyn järjestelmän. Vincit EAM (Enterprise Asset Management) mahdollistaa yrityksille muun muassa saumattoman sisällön- ja dokumenttien hallinnan yhdistämisen päivittäisen toiminnan ohjaukseen.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Sähkö- ja automaatiokunnossapidon tiedot ”just eikä melkein”

Energiayhtiö Helen on yksi Suomen suurimmista sähköä ja uusia energiaratkaisuja tarjoavista yrityksistä. Sen innovatiiviset energiaratkaisut on palkittu maailman energiatehokkaimpina ja asiakkaita sillä on lähes 400.000 eri puolilla Suomea.  Sähköä ja kaukolämpöä se tuottaa voimalaitoksissaan Vuosaaressa, Hanasaaressa ja Salmisaaressa. 

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Älykäs valaistus tuottaa arvokasta dataa

Älykäs valaisu nipistää watteja pois energiankulutuksesta ja euroja kustannuksista, mutta tuo mukanaan uusia liiketoimintamalleja ja datalähtöisiä palveluita. Onko enää järkevää pantata valaisuinvestointeja?

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Kustannussäästöä energiatehokkailla LED-valoputkilla

Kaikesta Suomessa käytetystä sähköstä arviolta yli kymmenesosa kuluu valaistukseen. Valaistus onkin usein suurin yksittäinen sähköenergian kuluttaja kiinteistöissä.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Palveluliiketoiminta on ihmislähtöistä

Kunnonvalvonnan ja kunnossapidon hoitamisen taso Suomen teollisuusyrityksissä vaihtelee kovasti yrityksittäin ja teollisuusaloittain. Kaiken kaikkiaan Suomessa ollaan suhteellisen hyvällä tasolla, mutta ennakkoluulottomuutta uusiin toimintatapoihin sekä osaamista muutosjohtamiseen tarvitaan lisää.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Huipputeknologia mahdollistaa ylijäämälämmön hyötykäytön

Mäntsäläläisen Nivos Oy:n hanke datakeskuksen hukkalämmön kierrättämisestä kunnan kaukolämpöverkkoon valittiin keväällä Vuoden ilmastoteoksi. Nivoksen yhdessä kumppaniensa Yandexin ja hollolaisen Calefan kanssa kehittämä toteutusmalli on mittakaavassaan tällä hetkellä ainoa maailmassa.

Turvallisuus ja ympäristö

Ekomo edistää kiertotaloutta

Helsingin seudun ympäristöpalveluiden ekoteollisuuskeskus Ekomo kerää yhteen kiertotalouden alan toimijoita, jotka voivat hyötyä toistensa resursseista. 

Tutkimus ja koulutus

Uusiutuvia polttoaineita ja kemikaaleja ilmasta aurinkosähköllä

Globaalisti ollaan siirtymässä kohti sähköistyvää ja nettopäästötöntä energiajärjestelmää, jossa energian tuotanto pohjautuu tuuli- ja aurinkovoimaan. Sähköistymisestä huolimatta polttoaineita ja kemikaaleja tarvitaan jatkossakin. Niitä voidaan tuottaa sähköllä ”Power-to-X” -teknologioita hyödyntäen. SOLETAIR on ensimmäinen tähän teknologiaan perustuva pilotti Suomessa.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Pumppukäyttöjen optimointi teollisen internetin avulla

Teollisen internetin suurista mahdollisuuksia puhutaan paljon, mutta käytännön sovelluksia on näkynyt kunnossapitoalalla toistaiseksi vähän. Tilanne on kuitenkin pian muuttumassa. Yhtenä esimerkkinä on suomalaisvalmisteinen teollisuuspumppujen etävalvontajärjestelmä.