https://promaintlehti.fi/cialis-hinta-pfz.html
https://promaintlehti.fi/viagra-hinta-pfz.html

Promaint 2/2014

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi

Liity nyt Promaint ry:n jäseneksi ja saat muiden jäsenetujen lisäksi Promaint-lehden (lisäetuna tällä hetkellä myös Maintworld-lehden)! Yhdistyksen jäsenien käytössä on myös alan johtavan ammattilehden lehtiarkisto. Lehden verkkosivuilla on luettavissa vain kaksi uusinta lehteä.

Jäsenedut ja liittyminen

Promaint 2/2014

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Matalalla roikkuvat hedelmät poimitaan ensin

– Ensimmäiset kymmenen prosenttia ovat aika piece of cake. Riittää, että laitetaan arkiset asiat kuntoon ja opetellaan uusille tavoille, professori Jarmo Partanen sanoo. Hän toteaa, että Lappeenrannan teknillinen yliopisto opastaa ja näyttää mallia energiankulutuksen vähentämisessä. – Elämme niin kuin opetamme. 

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Nanotimanteilla kestävämpi kultaus

Kultaa pinnoitetaan sekä koriste- että teknisiin sovellutuksiin. Pinnoitusmenetelmiä on useita; kemiallisia, sähkökemiallisia ja fysikaalisia. Kemiallisesti kultaa pinnoitetaan tänä päivänä erityisesti piirilevyteollisuudessa.

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

BIG DATA mullistaa kunnossapidon

Big datasta puhutaan paljon ja sen hyötyjä spekuloidaan monissa eri sovelluskohteissa. Onko kyseessä vain uusi hypesana, joka ei lunasta lupauksiaan vai voiko big data aidosti kehittää liiketoimintaa?

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Tuotantolinjan puhtaus varmistetaan tähystämällä

Valion Jyväskylän meijeri vastaanottaa ja tuottaa yli 200 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Vuoden jokaisena päivänä pysähdyksettä pyörivä tuotanto asettaa erityisvaatimuksia laitteiden puhtaudelle ja kunnossapidolle. Käytössä on uusi työväline ennakkohuoltoihin ja laadunvarmistukseen.

Turvallisuus ja ympäristö

Värillä on väliä

Huollettavan laitteen tai laitteiston vaarattomuus on varmistettava ennen huoltotoimenpiteiden aloittamista. Uusi ohjeistus ja siihen liittyvä ohjelmistoratkaisu ohjaavat systemaattiseen menettelyyn. Teksti: Martti Hakonen, kuvat PSK ja Profox Companies Oy

Tuotantotehokkuuden kehittäminen

Elinkaaren hallinta ohjaa veturihankintoja

– Kunnossapitäjien osaamista pitää laajentaa yrityksen liiketoimintatavoitteiden suuntaan. Tärkeää ovat hyvät vuorovaikutustaidot sen lisäksi, että tuntee tekniikan ja järjestelmät, painottaa VR Groupin projektipäällikkö Risto Heinonkoski. Hänen projektinsa liittyvät seuraavan sukupolven veturikaluston valintaan VR:lle. 

Tutkimus ja koulutus

Palveluliiketoiminta tarvitsee uusia konsepteja

Teollisen palveluliiketoiminnan uudistamiseen liittyy paljon muutakin kuin yksittäiset palvelukonseptit, sillä palveluliiketoiminta koskee sekä palveluita tarjoavan organisaation että asiakasyritysten toimintoja laajasti. Uutta näkökulmaa haetaan FIMECCin Future Industrial Services (FutIS) -tutkimusohjelmassa.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Mitä öljyssä tulee seurata?

Hydrauliikka- ja voiteluöljyjen kunnonvalvontaa on tehty jo kymmeniä vuosia osana ennakoivaa kunnossapitoa. Yli 80 prosenttia häiriöistä ja vaurioista hydrauliikkajärjestelmissä johtuu öljyssä olevista epäpuhtauksista, joten kunnonvalvonnalla on tärkeä merkitys mahdollisten ongelmien ennakoinnissa.

Laite- ja korjaustekniikat

Korkeat lämpötilat vaativat voitelurasvalta enemmän

Useilla teollisuusaloilla toimitaan korkeissa lämpötiloissa. Laite- ja materiaalivalintojen ohella tämä vaikuttaa myös voiteluratkaisun valintaan.

Kunnonvalvonta ja käyttövarmuus

Kunnonvalvonta ohjaa siltojen ylläpitoa

Aika ja ympäristössä tapahtuvat luonnon ja ihmisten aikaansaamat muutokset vaikuttavat infrastruktuurimme rakenteisiin. Erityisen turvallisuuskriittisiä ovat terässillat, joista vanhimmat on suunniteltu höyryveturiaikaan. Haasteena on niiden laatu, ei määrä.